HTML

Adóegy Százalék

Érjük el, hogy azok a magánszemélyek, akik személyi jövedelemadó bevallást nyújtanak be vagy nyújtottak be, illetve a munkáltatójuk útján számoltak (vagy számolnak) el személyi jövedelemadójukról, rendelkezzenek adójuk 1%-áról! Többen rendelkezzenek, mint eddig, és tudatosabban tegyék ezt. Ide írj: adoegyszazalek@gmail.com

Naná, hogy a Facebookon is...

BREAKING: Hiba a rendszerben, hagyd a parlagfüvet (kb. 1 mrd forint a tét)

2011.03.21. 13:17 Adóegy Százalék

Ne rendelkezz személyi jövedelemadód 1 százalékával parlagfű‑mentesítésre! - áll a NAV (ex-APEH) hibaelhárító sajtóközleményében.

A közlemény lényege: A 1053 számú személyi jövedelemadó bevallás nyomtatott kitöltési útmutatója szerint ugyan lehetne a parlagfűmentesítés támogatására ajánlani az egyházi 1 százalékot, ez azonban egy hiba (a bevallások nyomdai előállítása már 2010. december 20-án megkezdődött, míg a 2011. évi kiemelt költségvetési előirányzatokat meghatározó jogszabályt csak 2010. december 30-án hirdették ki...).

A megoldás:  Ha valaki a bevallásában – érvénytelenül – a parlagfű mentesítés feladatai javára rendelkezett, megteheti, hogy a törvényi határidőig (2011. május 20.) új, a bevallástól elváló rendelkező nyilatkozatot nyújt be, melyben a Nemzeti Tehetség Program vagy valamely egyházi kedvezményezett részére rendelkezik.

Ez az új nyilatkozat nem érinti a korábban, az adó másik 1 százalékára vonatkozó, valamely civil kedvezményezett javára tett érvényes nyilatkozatot.

----

Ezt már én teszem hozzá:

Arról nem szól a közlemény, hogy december 30. és március 19. között ez az információ merre kóválygott.

Tavaly közel 2 milliárd forint ment erre a célra, ami azt jelenti, hogy az ilyen módon hibás bevallásokban már ott van elrejtve potenciálisan körülbelül egymilliárd forint.

Ha holnap nem lesz rendkívüli hírünk, akkor folytatjuk a megkezdett fejtágító sorozatunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: apeh 1 százalék nav adó 1 százalék szja egyszázalék parlagfűmentesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://szjaegyszazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr52758571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.